معرفی انواع چوب ترموود

معرفی انواع چوب ترموود

چوب ترمووود یکی از متریال‌های جذاب و مدرنی است که علاوه بر داخل ساختمان در نمای چوبی خارجی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این متریال با توجه به ظاهر طبیعی و زیبایی که دارد به سرعت بین طراحان و معماران مورد توجه قرار گرفت و امروزه به یکی از پرکاربردترین متریال‌های صنعت ساخت و ساز تبدیل شده است. ترموود در طی فرایند مخصوصی به دست می‌آِید که در طی آن ویژگی‌های اصلی چوب حفظ شده و مقاومت و دوام آن چندین برابر می‌شود. برای آشنایی با انواع چوب ترموود و مزایای استفاده از این محصول توصیه می‌کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع چوب ترموود کدام اند؟

به طور کلی انواع چوب ترموود به دو دسته کلی نرم چوب و سخت چوب تقسیم بندی می‌شوند.

نرم چوب‌ها

زمانی که صحبت از نرم چوب‌ها می‌شود اکثر مردم فکر می‌کنند که این اصطلاح به معنای چوب‌های ضعیف، شکننده و کم تراکمی هستند که از آن‌ها برای ساختن چوب ترموود استفاده می‌کنند. اما اصطلاح نرم چوب لزوما به معنای ضعیف بودن چوب نیست، در واقع به ترموودهایی که دارای چگالی مولکولی کمتری هستند و به دلیل نداشتن گره در مقطع خود ظاهر بسیار زیبایی دارند نرم چوب می‌گویند.

چوب‌های نرم بیشتر در دسته درختانی مثل سرو، صنوبر و کاج قرار می‌گیرند و به اصطلاح از درختان دسته بازدانگان به دست می‌آیند. درختان نام برده شده از انواع درختان همیشه بهار هستند و در تمام فصول سال رنگ سبز برگ‌های خود را حفظ می‌کنند. رنگ چوب این درختان روشن و کمی مایل به قرمز است و به همین دلیل در طراحی منازل و دکوراسیون داخلی جلوه زیبایی به فضای خانه می‌بخشد.

یکی از بهترین درختان برای تولید ترمووهای نرم چوب درخت کاج فنلاندی می‌باشد. این درخت در شرایط سرد و نیمه قطبی فنلاند رشد بسیار آهسته‌ای دارد. اما دلیل کیفیت و خاص بودن چوب این درخت این است که رشد آن در دو ماه تابستان به صورت کاملا مستقیم و رو به آفتاب است. این ویژگی باعث شده تا کاج فنلاندی به یکی از بهترین درختان جهان برای تهیه الوار تبدیل شود.

چوب ترموود

ویژگی‌های مهم نرم چوب

  • به دلیل چگالی کم بسیار سبک هستند.
  • عدم وجود گره بافت بسیار زیبایی را در سطح آن‌ به وجود آورده است.
  • قیمت مناسب و ظاهر شیکی دارد.
  • برای تبدیل به چوب ترموود مناسب است.

سخت چوب‌ها

تنوع رنگی، بافت زیبا و الگوی رگه رگه در سطح چوب‌های سخت باعث شده تا بسیاری از تولید کنندگان استفاده از آن را ترجیح دهند. این چوب در ساخت انواع لوازم چوبی منزل به کار برده می‌شود و به دلیل طرح و رنگ خاصی که دارد هزینه آن در بیشتر موارد بسیار بالاست.

اکثر سخت چوب‌ها متعلق به درختان پهن برگی مثل گردو، افرا، بلوط، صنوبر، ماهون، گیلاس و زبان گنجشک هستند. این درختان در زمستان تمام برگ‌های خود را از دست می‌دهند و در بهار مجددا رشد می‌کنند. از ویژگی‌های مهم ترموودهای سخت چوب آوندهای بزرگ و بافت خاص آن‌ها است که ظاهر چشم نوازی به بافت چوب بخشیده است.

این محصول وزن و قیمت بالایی دارد و سختی آن باعث شده تا از آن‌ در کف سازی و نماسازی مکان‌های پرتردد استفاده شود. لازم به ذکر است برخی درختانی که برای استفاده در صنعت ترموود سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند درختان کمیاب و در حال انقراضی هستند که بریدن آن‌ها برای محیط زیست ضرر دارد. به همین علت همواره توصیه می‌کنیم از چوب ترموود مناطقی استفاده کنید که رشد درختان آن همواره ادامه دارد.

معرفی انواع چوب ترموود

ویژگی‌های مهم سخت چوب

  • وزن آن‌ها به دلیل فشردگی بافت و گره‌هایی که دارند بسیار بالا است.
  • قیمت آن بالا بوده اما مقاومت و طول عمر بسیار زیادی دارد.
  • سطح آن دارای آوند و خطوط طبیعی زیبایی است.
  • برای تهیه ترموود، لوازم منزل، مبلمان و سایر موارد چوبی بسیار مناسب اند.

انواع چوب ترموود سخت و نرم با توجه به نظر کارفرما و ویژگی‌های محیط می‌توانند در طراحی نما و کف ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع یکی تفاوت اصلی چوب‌های نرم و چوب‌های سخت در چگونگی تولید مثل آنها است. چوب‌های نرم جزو بازدانگان و چوب‌های سخت جزو نهاندانگان هستند. هردوی این محصولات ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند که بالا به آن‌ها اشاره کردیم.

درباره کلاس چوب ترموود چه می‌دانید؟

انواع ترموود از نظر کلاس چوب به دو گروه Thermo-S و Thermo-D تقسیم بندی می‌شوند. در واقع عامل تعیین کننده در کلاس ترموود دمای پخت و مدت زمان نگهداری آن است. وگرنه هردو گروه چوب‌های سخت چوب و نرم چوب می‌توانند در این دسته بندی جای بگیرند. پخت هر چوبی در دمای بالاتر و مدت زمان طولانی تر ویژگی‌های چوب را تغییر می‌دهد و حتی در ظاهر آن نیز اثر گذار است. زیرا هرچه دمای تولید ترموود بالاتر باشد رنگ چوب نسبت به نمونه اولیه آن تیره‌تر می‌شود. در ادامه با ویژگی‌های چوب‌های دو گروه Thermo-S و Thermo-D بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع ترموود

چوب Thermo-S

حرف S در نام این محصول به معنای Stability یا پایداری و مقاومت است. از ویژگی‌های این چوب این است که با توجه به میزان رطوبت محیط و شرایط دمایی ابعاد آن به مرور زمان 6 الی 8 درصد تغییر می‌کند. همچنین دمای مورد نیاز برای تولید این چوب‌ها نیز 190 درجه سانتی گراد است.

چوب Thermo-D

حرف D در نام این چوب‌ها به معنای Durability یا دوام و ماندگاری می‌باشد. این چوب‌ها نیز با توجه به ویژگی‌های محیط اطراف 5 الی 6 درصد تغییر ابعاد می‌دهند و دمای لازم برای تولید آن ها به چوب ترموود نیز حدود 212 درجه سانتی گراد است. به همین دلیل این گروه معمولا رنگ تیره‌تری دارند.

همان طور که متوجه شده‌اید چوب ترموود انواع مختلفی دارد و برای یک محصول مناسب فاکتورهای زیادی مثل قیمت چوب، ویژگی محیطی که ترموود در آن استفاده می‌شود و سلیقه کارفرما از اهمیت زیادی برخوردار است. برای همین بهتر است برای انتخاب ترموود مورد نظر خود از افراد با تجربه و متخصص در این زمینه کمک بگیرید. شرکت اطلس وود یکی از برترین تولید کنندگان چوب‌های ترموود در داخل ایران می‌باشد که کیفیت محصولات آن با بهترین نمونه های خارجی برابری می‌کند و در عین حال از قیمت پایین تری برخوردار است تا مصرف کنندگان ایرانی بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست محصولات می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *