رنگ چوب ترموود

رنگ چوب ترموود

همان طور که می‌ دانید یکی از ویژگی‌ های چوب ترمووود نسبت به چوب‌های طبیعی این است که این محصول در برابر آب و هوای نامساعد و شرایط جوی مختلف مقاوم است. اما برای زیباتر کردن ظاهر این محصول و ماندگاری بیشتر آن نیاز است تا چوب ترموود را مجددا رنگ کنند. این رنگ نه تنها ثبات طرح و بافت چوب ترموود را بالا می‌برد بلکه باعث افزایش طول عمر آن در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نیز خواهد شد. رنگ‌ چوب ترموود از این محصول در برابر اشعه یو وی خورشید محافظت می‌کنند و باعث زیباتر شدن جلوه ظاهری و جلای چوب ترموود می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا انواع مختلف رنگ چوب ترموود و روش استفاده از آن را به طور کامل توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید.

آیا فرایند رنگ کردن چوب ترموود ضرورت دارد؟

ترموود نیز مانند چوب‌های طبیعی به رنگ کردن نیاز دارد. به طور معمول همه انواع چوب از جمله ترموود در برابر اشعه خورشید رنگ طبیعی خود را از دست داده و به خاکستری تغییر رنگ می‌ دهند. برای جلوگیری از این مشکل یکی از تدابیر در نظر گرفته شده رنگ کردن و مقاوم سازی چوب به کمک رنگ چوب ترموود می‌ باشد. از طرفی با رنگ کردن چوب، بافت طبیعی و گره‌های چوب نیز ظاهر زیبا و نمایان تری به خود می‌گیرند.

رنگ چوب ترموود

دلایل رنگ کردن ترموود

همان طور که قبلا به آن اشاره کردیم، رنگ کردن ترموود به دو دلیل انجام می‌گیرد:

  • مقاوم سازی چوب در برابر اشعه UV خورشید
  • بالا بردن مقاومت در برابر رطوبت و عوامل مخرب محیطی
  • جلا بخشیدن به چوب

وظیفه ظاهری تمام رنگ‌های ترموود جلا بخشیدن به این محصول و افزایش زیبایی آن است. اما رنگ چوب ترموود علاوه بر این مسئله از این محصول در برابر شرایط مختلف محیطی نیز محافظت می‌کند. از مهم ترین عوامل محیطی آسیب زننده به چوب می‌توان به اشعه ماورای بنفش نور خورشید و رطوبت و آب اشاره کرد.

اشعه ماورای بنفش خورشید یا UV در دراز مدت باعث تغییر رنگ چوب و رنگ پریدگی آن خواهد گردید. این مشکل بیشتر ترموودهایی که برای طراحی نما مورد استفاده قرار گرفته اند پیش می‌آید. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانیم از رنگ مخصوص چوب ترموود استفاده کنیم. از طرفی بر روی سطح چوب طبیعی سوراخ ها و شیارهایی وجود دارد که می تواند باعث تکثیر قارچ و کپک ها شود. رنگ آمیزی چوب ترمو باعث شده این حفره و سوراخ ها پرشده از نفوذ رطوبت، حشرات و قارچ ها جلوگیری به عمل آید.

انواع رنگ چوب ترموود کدام اند؟

رنگ چوب ترموود دارای دو نوع است که یکی بر پایه آب و دیگری بر پایه روغن می‌باشد. رنگ‌هایی که بر پایه آب هستند نفوذ زیادی درون شیارهای ترموود ندارند. این رنگ تنها می‌تواند در عمق سه میلی متری چوب نفوذ کند و باعث ایجاد یک لایه نازک محافظی در برابر عوامل محیطی شود. از آن جایی که عمق نفوذ این رنگ کم است از آن برای موارد به خصوصی مثل نمای ساختمان، آلاچیق، نیمکت‌های فضای باز و… استفاده می‌کنند.

نوع دوم رنگ‌های چوب ترموود شامل رنگ‌هایی است که بر پایه روغن ساخته می‌شوند. این مواد نسبت به نوع اول نفوذپذیری بیشتری دارند و از مقاومت بهتری برخوردار هستند. به همین دلیل این رنگ‌ها بیش از هر چیزی برای پوشش دهی کف پوش‌ها و مکان‌هایی که دچار اصطکاک مداوم هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مراحل رنگ آمیزی چوب ترموود

مراحل رنگ آمیزی چوب ترموود

برای اینکه رنگ آمیزی چوب ترموود به بهترین شکل ممکن انجام شود و مقاومت چوب به حداکثر حالت خود برسد باید اصول و استاندارهای مهمی را حین اجرای رنگ رعایت کنیم. یکی از نکات مهم اجرای صحیح و مرحله به مرحله رنگ است. در ادامه تمام مراحل رنگ آمیزی چوب ترموود را به طور کامل برای شما توضیح داده‌ایم.

1. رنگ بری روی سطح چوب

رنگ بری شیمیایی چوب ترمو

برای رنگ بری سطح چوب روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از این روش‌ها استفاده از مواد و حلال‌های شیمیایی است که بر پایه اسید یا تینر می‌باشند. این مواد با لایه برداری شیمیایی تمام مواد موجود روی سطح چوب از جمله رنگ و کثیفی را در خود حل می‌کنند. با وجود تاثیر قوی و پاک کنندگی بالای حلال‌های شیمیایی، با توجه به رنگ و نوع چوب ممکن است نیاز باشد تا چندین بار از این ترکیبات استفاده شود. یا به عبارتی سطح چوب را تا چندین مرتبه لایه برداری کنند.

لازم به ذکر است که این روش به دلیل استفاده از ترکیبات شیمیایی و عدم استفاده از شیوه‌های فیزیکی باعث آسیب به سطح چوب نمی‌شود و حتی می‌تواند از ایجاد گرد و غبار در محیط جلوگیری کند. اما از طرفی به دلیل مواد مضری که دارد به محیط زیست آسیب می‌زند.

روش رنگ بری چوب ترمو به وسیله سنباده

سنباه زنی سطح چوب می‌تواند به صورت دستی و به کمک کاغذ سنباده و یا دستگاه‌های برقی مثل سنگ فرز و سنباده اتوماتیک انجام شود. سنباده زنی لایه لایه رنگ و آلودگی را به صورت فیزیکی از روی سطح چوب پاک می‌کند. البته با توجه به عمق این مواد ممکن است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب چندین بار تکرار شود. از مهم‌ترین مزایای این روش می‌توان نه عدم استفاده از ترکیبات شیمیایی مضر برای طبیعت و همچنین عدم استفاده بی رویه آب اشاره کرد. بزرگترین ضعف رنگ بری ترموود به وسیله سنباده نیز ضعیف شدن چوب در نتیجه لایه برداری‌های متعدد می‌باشد.

روش رنگ بری ترموود به کمک سند بلاست

در روش سند بلاست دانه های بسیار ریز سیلیس که اندازه آن ها در حد میکرون می باشد به وسیله دستگاه های مخصوص و فشار هوای بالا، بر روی سطح چوب پاشیده می‌شود و به این ترتیب تمام رنگ روی سطح چوب را پاک می‌کند. روش سند بلاست بیشتر برای سطوحی استفاده می‌شود که عمق رنگ در آن ها بالا است. از معایب آن قیمت بالای دستگاه سند بلاست و ایجاد گرد و خاک در محیط است. همچنین می‌توان سرعت عمل و دقت بالای این دستگاه را نیز به عنوان بزرگترین نقطه قوت آن در نظر گرفت.

رنگ ترموود

2. تمیز کردن چوب

بعد از اینکه لایه رنگ شده را به طور کلی از روی چوب پاک کردیم، در مرحله بعدی برای ماندگاری بهتر رنگ بهتر است تا سطح چوب را به کمک یک فرچه، پارچه مناسب، پیستوله باد و یا برس مخصوص به طور کامل از هر گونه آلودگی و گرد و غبار پاک کنیم. به این ترتیب تمام سطح الوارهای ترموود از مواد شیمیایی و فیزیکی که در مراحل قبلی مورد استفاده قرار گرفته بود پاک می‌شود.

3. به کارگیری سیلر یا اشباع کننده ها

یکی از مراحل مهم برای رنگ کردن ترموود، زیرسازی مناسب برای ماندگاری بهتر آن است. برای تحقق این موضوع باید پس از سنباده کشی و پاک کردن کامل روی سطح چوب از یک سیلر یا پرایمر مخصوص برای ایجاد پیوند مولکولی قوی میان رنگ و چوب استفاده کنیم. لازم به ذکر است که پس از استفاده از این ماده باید بیست و چهار ساعت صبر کرده و سپس رنگ اصلی را روی سطح کار پیاده کنیم.

4. رنگ کردن چوب ترموود

همان طور که انتظار می‌رود مهم‌ترین مرحله پس از زیرسازی چوب ترموود، پیاده سازی رنگ روی کار است. برای این کار پس از اینکه درب قوطی رنگ را باز کردید باید این مخلوط را به مدت 10 الی 15 دقیقه هم بزنید. پس از هم زدن تمام رنگ دانه‌های ته نشین شده از هم باز می‌شوند و مخلوط یکنواختی به دست می‌آید.

رنگ آمیرزی چوب ترموود می‌تواند به وسیله قلمو، غلطک و یا یک تکه ابر مناسب انجام شود. نکته مهم در حین رنگ آمیزی این است که مقدار مناسبی از مواد را روی سطح چوب استفاده شود و از باقی ماندن رنگ اضافی خود داری کنیم. زمان خشک شدن این رنگ به عوامل مختلفی مثل ترکیبات شیمیایی به کار برده شده توسط سازنده، دمای محیط، رطوبت و به طور کلی شرایط جوی بستگی دارد.

بعد از اینکه یک لایه رنگ روی تمام سطح کار پیاده کردید اجازه دهید تا خشک شود. بعد از آن با یک سنباده نرم و به آرامی روی سطح آن را پولیش کاری کنید. پس از پاک کردن چوب به کمک پارچه یا برس مناسب، چوب آماده پیاده سازی لایه دوم رنگ می‌باشد. در این مرحله رنگ باید به طور یکدست و یکنواخت در همه قسمت های چوب پخش شده باشد.

5. پوشش محافظ

زمانی که سطح چوب را چندین لایه رنگ آمیزی کردیم برای مقاومت بالاتر این رنگ در مقابل اشعه فرابنفش خورشید و شرایط نامساعد جوی بهتر است از یک لایه ترکیب محافظتی استفاده کنیم. نمای خارجی ترموود به دلیل تماس با باران و آفتاب مدام در حال فرسایش است. همچنین کفپوش‌های تولید شده از ترموود نیز برای جلوگیری از ساییده شدن و خراش به یک لایه محافظتی احتیاج دارد. البته باید دقت شود تا پوشش محافظ با رنگ ترمو سازگاری داشته باشد و از یک برند باشند.

با رعایت تمام نکاتی که در بالا به آن اشاره کردیم، رنگ ترموود می‌تواند بین 2 الی 5 سال عمر کند. برای حفظ زیبایی و دوام این محصول بهتر است قبل از پوسته پوسته شدن و ایجاد آسیب سطح رنگ را دوباره تجدید کنید.

شرکت اطلس وود یکی از برترین تولید کنندگان چوب‌های ترموود در داخل ایران می‌باشد که کیفیت محصولات آن با بهترین نمونه های خارجی برابری می‌کند و در عین حال از قیمت پایین تری برخوردار است تا مصرف کنندگان ایرانی بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست محصولات می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *