طراحی نما با چوب ترموود

طراحی نما با چوب ترموود

طراحی نما با چوب ترموود به دلیل استقبال گسترده طراحان داخلی و معماران مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. استفاده از این متریال طبیعی در طراحی نمای ساختمان و حتی فضای منزل باعث پیوند دوباره انسان با طبیعت شده است. مجریان ساختمان توانسته اند با کمک ترموود گرمای از دست رفته زندگی مدرن را به فضای خانه باز گردانند.

در گذشته که مصالح مدرن وجود نداشت، مردم از الوارهای چوب برای ساخت منازل خود استفاده می‌کردند. این مسئله مزایا و معایب زیادی داشت. برای مثال زیبایی و رنگ‌های گرم و درخشان چوب باعث احساس آرامش و زیبایی بیشتر فضای خانه می‌شد. اما از طرفی به دلیل مقاومت پایین چوب خام در برابر رطوبت و نور خورشید، این بناها طول عمر زیادی نداشتند و به سرعت فرسوده می‌شدند. این متریال در عصر مدرن با نوع خاصی از چوب به نام چوب ترموو یا حرارت دیده جایگزین شده است. ترموود علاوه بر داشتن تمام ویژگی‌های ظاهری زیبای چوب، خواص مفیدی مثل مقاومت در برابر رطوبت، نور خورشید، فشار و… را در خود تقویت کرده است. در ادامه با این چوب و شیوه استفاده از آن در نماهای خارجی بیشتر آشنا می‌شویم.

ترموود چیست؟

ترموو فرایندی است که در طی آن چوب را در معرض دمای 180 الی 215 درجه قرار می‌دهند. در این فرایند ابتدا چوب در معرض پایین‌ترین دما قرار می‌گیرد و سپس دمای آن آهسته آهسته تا 215 درجه بالا می‌رود. حرارت بالا و بخار آب باعث تغیرات مفیدی در بالا بردن مقاومت و خواص فیزیکی و شیمیایی چوب می‌گذارند. در این فرایند بخار آب نه تنها از شکستن و سوختن چوب جلوگیری می‌کند بلکه پروسه ترموو سازی چوب را سرعت می‌بخشد. برخی از تغیرات چوب ترموود نسبت به چوب طبیعی عبارت اند از:

  • رنگ تیره و درخشان‌تر
  • افزایش مقاومت چوب در برابر پوسیدگی و رطوبت
  • مقاومت چندین برابری نسبت به چوب طبیعی
  • وزن بسیار پایین به دلیل خروج آب میان بافتی و صمغ درخت
  • افزایش خاصیت عایق حرارتی
  • کاهش تغییر ابعاد چوب در طی مراحل کار
  • سازگاری بیشتر با انواع شرایط آب و هوایی

طراحی نما با چوب ترموود

کدام یک ار انواع ترموود برای نمای ساختمان مناسب اند؟

چوب ترموود دارای انواع مختلفی است. ترموودهایی که از درختان سوزنی برگ مثل کاج به دست می‌آیند سبک تر، نرم تر و انعطاف پذیر تر هستند. از طرفی چوب‌های درختان پهن برگ نیز ویژگی‌های خاص خود را دارند. برای مثال چوب درختان صنوبر، گردو و گیلاس از انواع درختان پهن برگ هستند که علاوه بر داشتن مقاومت بسیار بالا، وزن و قیمت بیشتری هم دارند. چوب درخت زبان گنجشک نیز یکی از چوب‌های پرطرفدار در صنعت ترموود سازی می‌باشد. این چوب به دلیل مقاومت و چگالی بالا در پوشش کف انواع فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه برخی ار کاربردهای مهم چوب ترموود را عنوان می‌کنیم:

  • نمای ساختمان
  • کف پوش فضای داخلی و خارجی
  • ساخت مبلمان و وسایل چوبی مختلف در دکوراسیون داخلی
  • ساخت آلاچیق و نیمکت
  • قابل استفاده در سونا، حمام و مکان‌ های مرطوب
  • استفاده در روف گاردن و تراس
  • ساخت انواع پله
  • کاربرد در تیغه‌ها و چهار چوب پنجره
  • ساخت انواع شلف و گلدان تزئینی

طراحان و مهندسان می‌توانند از انواع چوب‌های پهن و سوزنی برای طراحی نما با چوب ترموود استفاده کنند. البته چوب‌های سوزنی به علت تنوع رنگ آمیزی و بافت چشم نوازی که دارند جزو پرکاربردترین انواع متریال در طراحی نمای خارجی ساختمان می‌باشند. این چوب‌ها برای افزایش مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی به کمک مواد خاصی عایق می‌شوند.

پروفیل های ترموود نما دارای انواع مختلفی مثل چوب نوئل ، ون، کاج و ایروکو میباشد. از آن ها در نمای چوبی بیرونی ساختمان استفاده میشود. در انتخاب ترمو چوب باید از رنگ با کیفیت مناسب و ماندگاری بالا استفاده نمود. همچنین اجرای استاندارد با دقت ویژه بسیار مهم است که این مزایا بیشتر از آن چیزی میباشد که در ظاهر ساختمان دیده شود.

ترموود چیست

روش‌های مقاوم سازی چوب مورد استفاده در نمای ساختمان

چوب یکی از متریال‌های زیبا و پر استفاده در ساختمان سازی است. برای افزایش مقاومت این ماده در برابر رطوبت، آتش سوزی، سرما و گرما روش‌های زیادی وجود دارد. برخی از این روش‌ها شامل اشباع کردن و فرآوری با روغن داغ می‌باشد. اما بالا بردن مقاومت چوب به کمک فرایند ترموو سازی یکی از جدیدترین و مطمئن‌ترین راه ها برای افزایش مقاومت چوب می‌باشد. علاوه بر این این چوب‌ها در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از طراحان خارجی و داخلی در طراحی نمای ساختمان بوده اند. برخی از مزایای استفاده از ترموود در نمای خارجی ساختمان عبارتند از:

  • ثبات ابعاد
  • طبیعی و زیبا بودن
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
  • استاندارد بالای چوب‌های ترموود
  • سرعت عمل بالا و راحتی نصب

چه عواملی در کیفیت چوب‌های ترموود اثر گذار اند؟

مواد اولیه: کشور فنلاند آب و هوای متعادل و مخصوصی دارد و به همین علت چوب‌های تولید شده در این کشور از کیفیت بالایی برخوردار اند. البته لازم به ذکر است که کیفیت تمام چوب‌های فنلاندی هم به یک اندازه نمی‌باشد. به طور معمول مقاومت و قیمت چوب‌های شمال فنلاند از جنوب آن بیشتر است به این علت که تراکم و شکل ظاهری آن‌ها نسبت به چوب‌های جنوبی در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارند.

میزان حرارت: از جمله عوامل موثر بر کیفیت چوب‌های ترموود میزان حرارتی که در طی فرایند ترموو سازی به این چوب‌ها می‌دهند می‌باشد. این کیفیت به روند افزایش و کاهش حرارت و طول مدت حرارت دهی بستگی دارد.

مزایای طراحی نما با چوب ترموود چیست؟

با توجه به ظاهر زیبا و ویژگی‌های منحصر به فرد ترموود استفاده از این چوب در نمای ساختمان از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. در ادامه برای آشنایی شما برخی از این مزایا را عنوان می‌کنیم:

  • مقاومت و استحکام بالا در شرایط جوی مختلف
  • نصب آسان، قابلیت جداسازی، تعمیر و شست و شو در صورت نیاز
  • امکان برش چوب به صورت منحنی برای نصب در مناطق خاص ساختمان
  • حذف رزین و مواد مضر چوب
  • کاهش جذب رطوبت که از ترک خوردگی چوب به مرور زمان جلوگیری می‌کند
  • عایق حرارتی مناسب
  • ظاهر گرم و دلنشین
  • قابل استفاده در طیف رنگ بندی گسترده و مطابق با هر سلیقه‌ای
  • همچنین به کمک رنگ‌های مخصوص می‌توان مقاومت این متریال را در برابر اشعه فرابنفش خورشید افزایش داد

ویژگی های مهم ترموود کدام اند؟

 اصول استفاده از ترموود در طراحی نما

خوشبختانه در طراحی نما با چوب ترموود مشکلی از بابت شرایط آب و هوایی وجود ندارد و تنها با رعایت برخی نکات ساده می‌توان نمایی با قابلیت ضد پوسیدگی و ضد رطوبت به دست آورد. یکی از نکات مهم برای نصب این متریال این است که به درختان و فضای پیرامون بنای مورد نظر توجه داشته باشید. زیرا در صورتی که ترموود در تماس مستقیم با گیاهان و درختان محیط اطراف باشد، احتمال رشد قارچ و کپک در آن وجود دارد.

در طراحی نما با چوب ترموود باید دقت داشته باشید که در لبه ابتدا و انتهایی نما فضایی برای عبور هوا در پشت نما وجود داشته باشد. این فاصله باید به قدری باشد که آب به این منطقه نفوذ نکند. این امر موجب جلوگیری از رشد قارچ می شود و اجازه خشک شدن نما پس از بارندگی را به راحتی می دهد. همچنین در انتهای بنا که چوب ترموود به زمین می‌رسد، بهتر است برای جلوگیری از فرسایش این چوب 20 سانتی متر با سطح زمین فاصله داشته باشد.

درز بندی صحیح از نفوذ رطوبت به داخل نما جلوگیری می‌کند و عمر نمای ساختمان را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که علاوه بر رعایت نکات گفته شده بهتر است تا برای افزایش طول عمر بیشتر به طور سالانه چوب‌های نما را روغن کاری و ترمیم کنید.

در هنگام نصب پروفیل‌های ترموود دقت کنید که این چوب‌ها را به صورت مربع‌های مربع و منظم و از نزدیک پنجره جاگذاری کنید. زمانی که چینش و جاگذاری این متریال درست باشد فضای مفیدتری برای اجرای سنگ در اختیار طراحان قرار می‌گیرد. به این ترتیب می‌توانید ازطراحی‌های مدرن در ساختمان خود استفاده کنید. نماهای مدرن نماهایی هستند که از ترکیب چند متریال طراحی و اجرا می شوند. شما می توانید از چوب در نماهای مدرن استفاده کنید.

از کجا بهترین چوب ترموود را تهیه کنم؟

یکی از مشخصه های اصلی در طراحی نما مدرن و ترکیبی ایجاد هماهنگی بصری بین چوب ترموود و دیگر متریال ها است. شرکت اطلس وود یکی از برترین تولید کنندگان چوب‌های ترموود در داخل ایران می‌باشد که کیفیت محصولات آن با بهترین نمونه های خارجی برابری می‌کند و در عین حال از قیمت پایین تری برخوردار است تا مصرف کنندگان ایرانی بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست محصولات می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *