معایب و مزایای چوب ترموود

معایب و مزایای چوب ترموود

در این مقاله قصد داریم که به بررسی معایب و مزایای چوب ترموود بپردازیم پس اگر شما هم قصد دارید که از این محصول زیبا و مدرن برای دو چندان کردن زیبایی محل زندگی خود استفاده کنید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. البته پیش از شروع بهتر است که کمی با چوب ترموود بیشتر آشنا شویم.

چوب ترموود ،چوبی است که در طی فرآیندهای خاصی مقاومت بیولوژیکی و برخی خواص آن بهبود پیدا کرده است و در نتیجه نه تنها ظاهر زیباتری دارد بلکه خواض مکانیکی و ویژگی‌های آن نیز بهبود پیدا کرده است. در واقع چوب ترموود یک چوب اصطلاح شده به کمک حرارت و بخار آب می‌باشد. در ادامه نحوه تولید و معایب و مزایای چوب ترموود را با یکدیگر به طور کامل بررسی می‌کنیم.

معایب و مزایای چوب ترموود

ترموود چیست و موارد استفاده از آن کدام است؟

برای تولید چوب ترموود ابتدا باید آن را با استفاده از حرارت و بدون وجود اکسیژن تا دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنند. این افزایش دما باید تا جایی ادامه پیدا کند که بالا رفتن دما تا پیش از مرحله سوختن چوب متوقف شود. در فرآیند ترموو سازی چوب هیچ گونه مواد شیمیایی دخالت ندارند به همین علت محصول حاصل از آن کامل طبیعی و قابل تجزیه در محیط زیست است.

از آن جایی که ترموودها انواع مختلفی دارند، تولید هر کدام به زمان و مقدار مشخصی از حرارت احتیاج دارد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی مدت زمان و میزان دقیق حرارت برای هر نوع چوب به وسیله دستگاه‌های ترموود سازی مشخص می‌شود و فرآیند تولید این محصولات با دقت بالایی انجام می‌گیرد.

مرحله آخر تولید ترموود جایی است که با پاشیدن آب بر روی آن دمای چوب را کاهش می‌دهند. در این مرحله چوب به کمک رطوبت ناشی از آب مقداری رطوبت به خود جذب می‌کند و میزان رطوبت آن به 4 درصد می‌رسد. در ادامه به برخی از کاربردهای چوب ترموود اشاره می‌کنیم.

موارد استفاده ترموود :

  • نمای بیرونی ساختمان
  • کفپوش فضای باز و فضای داخلی
  • انواع دکوراسیون داخلی
  • انواع مبلمان فضای باز
  • آلاچیق و پرگولا
  • سایه بان و لوور
  • روف گاردن
  • درب و پنجره و زیرسقف
  • سونا و استخر
  •  نرده
  • کف پله
  • گلدان

ترموود

مزایای چوب ترموود کدام اند؟

دوام بالا

یکی از مزیت‌های چوب ترموود این است که حرارت بالا باعث کم شدن خاصیت هیگروسکوپی در این چوب شده است. در حقیقت اصلاح ویژگی‌های چوب در دمای بالا باعث افزایش مقاومت و دوام چوب می‌شود. این نوع چوب در موارد زیادی مثل تولید لوازم چوبی، نمای خارجی و داخلی ساختمان، میز و صندلی‌های فضای باز و آلاچیق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ثبات ابعادی در چوب ترموود

یکی از مزیت‌های چوب ترموود افزایش ثبات ابعادی آن نسبت به چوب‌های معمولی می‌باشد. این چوب‌ها به دلیل روش فرآوری و تولید خاص خود در مقابل تغیرات آب و هوایی تغیر سایز نمی‌دهند. به همین دلیل می‌توان با خیال راحت از چوب‌های ترموود در محیط‌های باز و در مقابل باران، برف، نور خورشید و انواع شرایط خاص آب و هوایی استفاده کرد.

مقاوم در برابر پوسیدگی

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از چوب ترموود شده، مقاومت این محصول در برابر پوسیدگی است. ترموود به دلیل اصلاح و تغیر بافت و ویژگی‌های خود در برابر حرارت نزدیک به 215 درجه سانتی گراد دوام بالاتری نسبت به چوب‌های معمولی دارد. به همین دلیل می‌توان از آن برای مصارف مختلفی استفاده کرد.

سبک بودن

در طی فرآیند ترموود سازی، تمام شیره و صمغ درون تنه درخت به وسیله حرارت بالا آب شده و از آن خارج می‌شود. خروج این مایع وزن چوب را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد. به همین دلیل ترموودها وزن بسیار پایینی نسبت به چوب‌های معمولی دارند. وزن پایین چوب نه تنها به حمل و نقل آسان آن کمک می‌کند بلکه سرعت عمل اجرا و نصب آن را نیز افزایش می‌دهد.

ظاهر و رنگ زیبا

از دیگر مزایای چوب فرآوری شده ترموود می‌توان به تغیر رنگ و تیره شدن آن اشاره کرد. این تغیر رنگ تاثیر زیادی در طراحی و طرز استفاده از چوب می‌گذارد. به طوری که طراحان و اجرا کنندگان می‌توانند با کمک آن فضای گرم و دلنشیتی را در منزل به وجود آورند. به علت این که چوب های ترموود در کوره ها با دمای بسیار زیاد حرارت داده می شوند رنگ چوب تیره می شود ولی این تیرگی به گونه ای بر روی سطح کلی چوب پراکنده می شود که در همه ی قسمت های چوب به صورت یکنواخت رنگی و زیبا می شود.

انواع ترموود

معایب چوب ترموود کدام اند؟

کاهش زمان آتش سوزی

یکی از معایت چوب ترموود کاهش مدت زمان آتش سوزی و سوختن این محصول است. دلیل این مسئله آن است که به دلیل حرارت بالا تمام رطوبت و صمغ محصول از آن خارج می‌شود. در نتیجه بافت خشک و بدون رطوبت چوب ترموود در مدت زمان کوتاهی در تماس با آتش می‌سوزد.

کاهش انعطاف پذیری

دومین ایراد چوب ترموود این است که به دلیل کاهش رطوبت در طی فرایند حرارت دهی بسیار سخت و محکم می‌شود. در نتیجه قدرت انعطاف و خم پذیری آن بسیار کم می شود که این امر ممکن است در انتخاب این چوب در برخی مصارف تاثیر گذار باشد. مثلا در پروژه هایی مانند ایجاد ساختمان های گرد و سازه های منحنی نمی توان این محصول را برای تکمیل پروژه ها انتخاب کرد.

تخریب جنگل‌ها

اصلی ترین ایراد های این چوب این است که موجب تخریب درخت های جنگل می شود و آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کند.

معایب و مزایای چوب ترموود

در این مثاله به معایب و مزایای چوب ترموود اشاره کردیم. همان طور که متوجه شدید استفاده از چوب ترموود بسیار سریع و راحت است. راحتی استفاده و زمان کوتاه نصب آن باعث شده است تا این محصول بین کارفرمایان و اجرا کنندگان از جایگاه ممتازی برخوردار شود. این مسئله یکی از دلایلی است که بسیاری از طراحان ترجیح می‌دهند از این متریال برای نمای داخلی و خارجی پروژه های خود استفاده کنند.

شرکت اطلس وود یکی از برترین تولید کنندگان چوب‌های ترموود در داخل ایران می‌باشد که کیفیت محصولات آن با بهترین نمونه های خارجی برابری می‌کند و در عین حال از قیمت پایین تری برخوردار است تا مصرف کنندگان ایرانی بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست محصولات می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *